Nyhedsbrev maj 2020

Aflysninger af borgermøder og forlænget høringsfrist på VVM-undersøgelsen

I forbindelse med nedlukningen af Danmark i marts måtte Vejedirektoratet naturligvis aflyse de sidste borgermøder. Dermed er der kun afholdt to borgermøder – henholdsvis i Billund og i Vingsted. De tre aflyste møder afholdes ikke, men i stedet ligger der på Vej-direktoratets hjemmeside en elektronisk udgave af deres præsentation. Høringsfristen er forlænget, og høringssvar skal være ind-sendt inden den 15. juni via hjemmesiden – se link nedenfor. Der er i dag 20 dage tilbage.

Det er rigtig ærgerligt, at hele processen ikke er sat på pause. Det fratager borgerne mu-ligheden for at stille spørgsmål både i det store forum på møderne og ved standene med Vejdirektoratets fagfolk.  I det hele taget virker hele processen udemokratisk. Borgerne ikke har en uvildig instans at klage til over anlægsarbejder og ikke mindst, at hele strækningen behandles forskudt. Den sydlige del fra Haderslev til Give er VVM-undersøgt, mens der for den nordlige strækning ”kun” er lavet en forundersøgelse. Med andre ord kommer vi alle meget nemt til at tage stilling til vores eget område og ikke hele motorvejen på 180 km.

På de afholdte møder blev det åbent erkendt, at ja, lods- og boligejere kommer selv til at bære et ejendomsværditab. Hvis man kigger i præsentationen, vil man også kunne konstatere, at ganske få meter kan være afgørende for, om man bliver eksproprieret eller ender med en lille erstat-ning, der muligvis kan dække støjisolerende vinduer ved 58 dB, men ikke det tab man har, når man ikke længere kan bruge sin have pga. trafikstøjforurening.

I sidste runde med høringssvar på forundersøgelsen for den sydlige del lavede Per og Andra et stor optællingsarbejde. Deres konklusioner blev, at de høringssvar, hvor afsender ikke udtrykkelig skrev, at man var modstander af motorvejen, men pegede på andre linjeføringer, blev registreret som tilhængere af motorvejen. Man ophæver altså i virkeligheden sit høringssvar til et positivt. Ligeledes kan nævnes, at et høringssvar fra fx en borger-forening ikke tæller et antal borgere, men kun for et.

Vedlagt er gode råd til at skrive høringssvar og vores eksempler. Et aktuelt argument mod motorvejen er desuden, at mange både virksomheder og medarbejdere har oplevet at hjemmearbejdet og videomøder og –konferencer kan erstatte både daglig pend-ling og rejseaktivitet. Ekstra bonus er desuden et markant fald i sygefraværet. Anden argumentation kan hentes i diverse artikler – se links nedenfor.

I Aalborg satte de Danmarksrekord med  1000 indsendte høringssvar vedr. den tredje Limfjordsforbindelse over Egholm. Vi håber at kunne slå den rekord med de 180 km motorvej i spil. Bed gerne familie, venner og bekendte om at skrive et. Det behøver ikke være meget langt. Motorvejsbyggeri er et nationalt anliggende og ikke bare et lokalt.

Det er stadigvæk muligt at indbetale kontingent i dette år. Medlemskabet er personligt, og kontingentet er 100 kr.  På vores hjemmeside kan man finde både kontonummer og mailadresse.

Med håb om rigtig mange høringssvar og på bestyrelsen vegne

Tina

 

Link til online præsentation af VVM-rapporten og høringssvar

https://www.vejdirektoratet.dk/projekt/ny-midtjysk-motorvej-fra-give-til-haderslev

Argumenter imod Hærvejsmotorvejen eller bare til orientering – nogle er desværre kun for abonnenter:

http://baeredygtigtrafik.dk/vejlefjordbroen-er-absolut-ikke-overbelastet/?fbclid=IwAR1M_-GzeuFB5F462AE4YunXPkk_pcnwwkl8nNcY_-Pwp1pv5EIkNVOYw28

https://www.dr.dk/nyheder/penge/hvordan-kan-coronakrisen-aendre-vores-arbejdsliv-her-er-3-tendenser?cid=soc_facebook_drnyheder_post_adkwwwdw&fbclid=IwAR0_A0k7PQZQvyrftEs6NIcJKu24qs9FLeGetGZF7KEg0Dj878kroUnUL48

https://www.giveavis.dk/giveavis/Debat-Pihl-Lorentzens-sorte-maerkesag-Luksusmotorvejen/artikel/448981?fbclid=IwAR0NYLLaQMgpxHNZmwRewI6GcgpV1uo9loXSfamVEsWs2kF5cghMlQ2544M

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE11484382/H%C3%A6rvejsmotorvejen-er-en-overfl%C3%B8dig-luksusmotorvej/

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE11505015/Vi-har-brug-for-et-motorvejsmoratorium/

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE11951895/haervejsmotorvejen-har-uoverskuelige-konsekvenser-for-borgerne/

https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE12131213/hvor-meget-velfaerd-skal-borgerne-miste-til-mere-stoej-og-asfalt/

https://jv.dk/artikel/midtjysk-motorvej-er-overfl%C3%B8dig-n%C3%A5r-e45-udvides?fbclid=IwAR3l8I-XCcjAINH8h6ahboAm4CeWNadN20jv64dJCpXPlackSrwAJ7MdpXo

https://jv.dk/artikel/h%C3%A6rvejsmotorvejen-en-overfl%C3%B8dig-trussel-mod-klima-milj%C3%B8-og-natur-2020-4-27

https://www.tvmidtvest.dk/krydsfelt/transportordfoerer-om-haervejsmotorvejen-andet-er-vigtigere?fbclid=IwAR3qpQDIK90qi5l0pOQbpDPsy2EpA9VmKxM5dPQPQqmO-sc6KsRfoJkR_O8

SENESTE NYT
Høringsrunde Klode Mølle
Det er nu vi skal stå sammen. Uanset om du bor nede ved strækningen Give – Haderslev eller oppe Løvel - Klode Mølle er det vigtigt at gøre modstand for at undgå en Hærvejsmotorvej før eller senere.
Læs mere

Ny bestyrelse (1)
Foreningen HærvejsmotorvejNEJTAK har haft generalforsamling og efterfølgende konstituerende bestyrelsesmøde. Der er nu sket et skift i formandskabet:
Læs mere

Generalforsamling 2022
Generalforsamling mandag den 25. April kl 19.00 Fysisk møde og netmøde.. se nærmere
Læs mere

因为之前我去看过医生, 医生说我有乳腺管堵塞和增生丰胸,营养吸收不进去,才导致胸部发育不起来的,现在乳腺管堵塞和增生都改善好了丰胸产品, 胸部也变得坚挺起来,没想到这个酒酿蛋还有疏通乳腺的功能。现在我的胸部也非常丰满了酒酿蛋丰胸, 当我那个男朋友再度出现在我眼前的时候,你们应该能猜到我鄙视他的表情,嘿嘿。想丰胸的姐妹们丰胸方法,现在真的是可以实现自己梦想的一刻了!