Resume af møde med Vejdirektoratet

Resume af møde med Vejdirektoratet

 

Andra Pachai og jeg har haft et godt og konstruktivt møde med Vejdirektoratet.

Som oplæg til mødet havde vi lavet en række ønsker og krav til kommende analyser af motorveje ud fra vores erfaringer med analyserne af Hærvejsmotorvejen.

 

På de fleste punkter var der enighed om forbedringer til de kommende rapporter.

 

Her er et kort resume af de væsentligste punkter, som vi i det store og hele var enige om:

 

Husholdingsøkonomien skal mere i fokus. Forskellen mellem samfundsøkonomi og husholdningsøkonomi skal tydeliggøres. Det samme gælder virksomhedsøkonomier. Blandt andet bør øgede brændstof- eller el-udgifter fremgå af analyserne.

 

Klimapåvirkninger skal indgå mere i beregningerne. Vejdirektoratet har blandt andet lavet et redskab (se www.vejdirektoratet.dk/infralca) til beregning af CO2 udledning. Redskabet er under stadig udvikling.

 

Udledning af mikroplast skal indgå i analyserne.

 

Afværgeforanstaltninger (faunapassager, støjværn etc) må ikke indgå i beskrivelsen af miljøpåvirkningen, men de skal selvfølgelig nævnes som en del af analysen.

 

Ændringer i landsbrugsarealer, naturarealer, fredede arealer og arealer til fritidsformål skal fremgå af rapporten ikke blot grafisk men også som tal.

 

Generelt vil Vejdirektoratet forbedre detaljeringsniveauet og samtidig bevare overblikket ved både at udgive rapporter og lave beskrivelser på hjemmesiden, hvor man kan dykke ned i detaljer.

 

Med disse forbedringer i udsigt ser vi frem til rapporter, der i højere grad har borgerne og klimaet i fokus.

 

 

 

SENESTE NYT
Høringsrunde Klode Mølle
Det er nu vi skal stå sammen. Uanset om du bor nede ved strækningen Give – Haderslev eller oppe Løvel - Klode Mølle er det vigtigt at gøre modstand for at undgå en Hærvejsmotorvej før eller senere.
Læs mere

Ny bestyrelse (1)
Foreningen HærvejsmotorvejNEJTAK har haft generalforsamling og efterfølgende konstituerende bestyrelsesmøde. Der er nu sket et skift i formandskabet:
Læs mere

Generalforsamling 2022
Generalforsamling mandag den 25. April kl 19.00 Fysisk møde og netmøde.. se nærmere
Læs mere

因为之前我去看过医生, 医生说我有乳腺管堵塞和增生丰胸,营养吸收不进去,才导致胸部发育不起来的,现在乳腺管堵塞和增生都改善好了丰胸产品, 胸部也变得坚挺起来,没想到这个酒酿蛋还有疏通乳腺的功能。现在我的胸部也非常丰满了酒酿蛋丰胸, 当我那个男朋友再度出现在我眼前的时候,你们应该能猜到我鄙视他的表情,嘿嘿。想丰胸的姐妹们丰胸方法,现在真的是可以实现自己梦想的一刻了!